MURGANIĆ ‘Nema ničeg protuustavnog u Zakonu o udomiteljstvu’

Autor:

Zagreb: U Saboru je na dnevnom redu prijedlog Zakona o udomiteljstvu 29.11.2018., Zagreb- Sabor bi danas na dnevnom redu trebao imati i prijedlog Zakona o udomiteljstvu.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica obitelji Nada Murganić za Novu TV je komentirala prijedlog Zakona u udomiteljstvu. Ministrica tvrdi da je zakon jako dobar.

Na upit o HNS-ovom potezu sa slanjem zakona na ocjenu ustavnosti, ministrica je rekla kako je to njihovo pravo.

“Vrlo često se zakoni šalju na ocjenu ustavnosti. Čak i oni koji u javnosti nisu toliko bili prepoznati, koji su eto tako prošli. Uvijek netko ima razloga propitivati”, smatra ministrica koja ne misli da u zakonu ima nešto protuustavno.

“Mislim da nema i znam da nema. Taj zakon nisam pisala ja, pisala ga je stručna radna skupina. Cilj nam je bio donijeti dobar zakon koji bi poticao kvalitetnije udomljavanje nego što imamo sada. U cijeloj ovoj raspravi, mislim da čak i oni koji su jako kritizirali mene kako ministricu upravo zbog ove odredbe o tome tko može biti udomitelj su isticali da je zakon dobar. I stranka za koju ste rekli da će podnijeti zahtjev ustavnom sudu ističe da im je jako, jako žao, jer je zakon jako dobar”, zaključila je Murganić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.