ČAČIĆ ‘Povjerenstvo za sukob interesa osnovano je da ga se djelomično zloupotrebljava’

Autor:

Čačić i Bajs traže ukidanje postojećeg državnog limita za povlačenje novca iz EU fondova 06.11.2018., Bjelovar, Zupanija - Nakon radnog sastanka bjelovarsko-bilogorski zupan Damir Bajs i zupan Varazdinske zupanije Radimir Cacic, odrzali su konferenciju za medije na kojoj su istaknuli nezadovoljstvo, zabrinutost i ogorcenje Vladom RH jer zbog vazecih odredbi onemoguceno je daljnje povlacenje novca iz EU fondova, pa zupanije potpisnice sporazuma od Vlade traze ukidanje limita od 50 milijuna kuna.  Radimir Cacic. 
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke -Reformista, Radimir Čačić za N1 televiziju komentirao je rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i temu besplatnih udžbenika.

“Mi za razliku od politikanskog i demagoškog lupetanja, ništa ne smatramo – znamo koliko to košta, godinama to radimo”, smatra Čačić koji jer rekao da Varaždinska županija za besplatne udžbenike ima budžet kojim sva djeca koja žele imaju besplatne udžbenike.

“To košta 200 kuna po djetetu, to je oko 50 milijuna kuna. Pokrenuli smo ga kad je država prekinula praksu da se svake godine tiskaju novi udžbenici. Sustav je jednostavan – svih osam razreda, ako žele sudjelovati u modelu, a to odlučuju roditelji, unose u model, to je informatički sustav školskih knjižnica, svoje knjige i svatko od njih na kraju godine predaje knjige u taj sustav i preuzima knjige od sljedeće generacije. Zadnja generacija, osmi razred, koja izlazi van, dobiva 50 posto cijene koju su roditelji platili u generaciji kada su ušli u sustav, to je oko 300 kuna. Kad svih osam generacija prođe, neće biti troška niti 300 kuna, bit će manje, oko 200 kn po djetetu”, izjavio je Čačić koji smatra da trenutni sustav pogoduje izdavačima.

“Svi izdavači Boga mole da se ne primijeni varaždinski model za udžbenike”, izjavio je.

Varaždinski župan smatra da je postalo “sportski” prijavljivati dužnosnike Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali i kako je Povjerenstvo osnovano da ga se “djelomično zloupotrebljava”.

“Dobro je, kaže, da se prijavljuje ako postoji i najmanji trag sumnje”, poručio je Čačić, koji ne vidi ništa sporno u zapošljavanju premijerova kuma u veleposlanstvu Velike Britanije.

“Nataša Novaković radi svoj posao, ne glumi televizijsku zvijezdu, ne naslikava se po medijima, jer to i nije njezin posao. Ali siguran sam da ima pritisaka od strane političara”, zaključio je Čačić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.