KRSTIČEVIĆ ‘Domovinski rat je nešto najbolje’

Autor:

Knin, 5.8.2018 - Središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja u Kninu. Na slici Damir Krstičević i Tomo Medved.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je danas u Kninu da je Domovinski rat “nešto najbolje” i objasnio kako je došlo do suradnje s Izraelom o preletu izraelskih zrakoplova iznad Knina, javlja N1.

Knin, 5.8.2018 – Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela su u nedjelju iznad Kninske tvrđave u sklopu svečanog programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

“Izraelski F-16 iznad Knina je dokaz savezništva, partnersva Izraela, SAD-a i Hrvatske, bili su tu i naši drugi partneri, prijatelj iz NATO-a, što je jako važno. Vidite da razvijamo hrvatsku vojsku, gradimo sustav sigurnosti, gradimo sigurnosno okruženje, jačamo, očrvšrćujemo naše odnose s našim saveznicima i ono najbitnije – čuvamo, štitimo hrvatske nacionalne interese”, rekao je Krstičević, dodavši da je prelet dogovorila Vlada.

“Vidimo da danas imamo sigurnosne rizike, bitno je da smo zajedno i vidite – Hrvatska ima prijatelje i saveznike”, rekao je.

Na pitanje o Vučićevoj usporedbi Hrvatske s Hitlerovom Njemačkom, Krstičević je ponovio da Hrvatska nije započela rat.

“Mi rat nismo započeli, mi smo se branili i poslije oslobodili Hrvatsku. Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Domovinski rat je nešto najbolje, ujedinio nas je i pokazao da kad smo zajedno, imamo zajednički cilj, nema toga što ne možemo napraviti”, zaključio je ministar obrane.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.