Odvjetničke komore Srbije i Beograda na tjedan dana obustavljaju rad zbog ubojstva kolege

Autor:

Odvjetničke komore Srbije i Beograda najavile su kako će sutra, 30. srpnja, zbog ubojstva odvjetnika Dragoslava Ognjanovića u Beogradu, potpuno obustaviti rad na tjedan dana te da će ponuditi novčanu nagradu onome tko tužiteljstvu dostavi vjerodostojnu informaciju o počiniteljima tog zločina.

“Ubojstvo odvjetnika Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima odvjetnici u Srbiji obavljaju svoju profesionalnu djelatnost. Ovo ubojstvo je samo posljednje u nizu brojnih napada na odvjetnike od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvijetljen”, priopćili su, objasnivši  kako je cilj njihove obustave rada slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste odlučnosti da se odvjetnici neće i ne mogu pomiriti s takvim slučajevima, te da traže od tužiteljstva i policije da odmah angažiraju sve kapacitete da bi rasvijetlili ubojstvo.

Najavili su i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutarnjih poslova i pravosuđa, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, kako bi se “sagledale sve poduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim”.

“Tim bi činili predstavnici tužiteljstva, policije i odvjetnika u cilju brzog nalaženja počinitelja, čime bi se poslala jasna poruka svakome tko misli da može ubiti odvjetnika i proći nekažnjeno”, stoji u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.