CAPPELLI “Više nemamo turističku sezonu, već turističku godinu”

Autor:

Zagreb, 12.07.2018 - Dolazak ministara Hrvatske Vlade na sjednicu u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji Gari Cappelli.
foto HINA / Edvard ŠUŠAK/ es

Ministar turizma Gari Cappelli u nedjelju je za N1 poručio kako više nemamo turističku sezonu, već turističku godinu.

Cappelli kaže kako će po broju turista srpanj na razini cijele zemlje biti veći za 1,2 posto u odnosu na prošlu godinu. “Ukupno na razini godine imat ćemo od 5 do 7 posto više. To je ogroman iskorak za hrvatski turizam, gledamo to s optimizmom”, rekao je ministar.

Hrvatska je, kaže, u ciklusu povećanja. “Turska i Grčka se vraćaju na brojke otprije. Vraćaju se u kolotečinu. I onda kreće prava utakmicu ismeđu nas četvero, petero. Mi tražimo i rezervnu soluciju, a to su daleka tržišta”, poručio je.

Upitan može li Ministarstvo turizma iskoristiti povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, Cappelli odgovara: “Prisjetit ćete se da je spot s nogometašima, sa sportašima dobio nagradu kao najbolji na svijetu, a pokrenuli smo ga u četvrtom, petom mjesecu kad nismo znali za rezultat, ali smo znali što znači sport. Prije SP-a smo pripremali kvalitetan način promocije Hrvatske. Taj spot i dalje potiče sjajne rezultate. Naravno, uz rezultate na SP-u imamo program koji ćemo izvesti u devetom mjesecu. Koristit ćemo kvadratiće, boje, naše prepoznatljivosti”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.