epa

PRETORIJA U padu zrakoplova poginula jedna osoba

Jedna je osoba poginula, a oko dvadeset je ozlijeđeno u nesreći kada je zrakoplov (foto ilustracija) pao prilikom polijetanja u utorak poslijepodne blizu zračne luke Wonderboom u Pretoriji.

“Jedna osoba u kokpitu je smrtno stradala. Ne znamo radi li se o pilotu ili inženjeru, rekao je glasnogovornik gradske uprave Pretorije. Trenutačno se pruža pomoć ozlijeđenima, objavila je hitna služba.

Pilot je rekao da se je u zrakoplovu bilo 19 osoba te da je dvadesetak “uključujući dvoje na tlu” teško i jako teško ozlijeđeno. Zrakoplov je pao na malu tvornicu.

“Za sada ne znamo što se dogodilo, osim da je nedugo nakon polijetanja zrakoplov imao problema i pao je”, rekla je  djelatnica zračne luke.

Agencija dpa javlja da nije jasno što je izazvalo nesreću, a u spomenutom izvješću nije navedeno koji se zrakoplov srušio, međutim, na fotografijama je vidljiv natpis “Martin’s Air Charter” na trupu zrakoplova.

Taj zrakoplov je trebao 23. srpnja biti dodijeljen tematskom zabavnom parku Aviodrome posvećenom avijaciji, blizu amsterdamske međunarodne zračne luke Schiphol.

Zrakoplov dvomotorac tipa Convair 340 mogao je prevoziti 44 putnika i konstruiran je 1954. u Sjedinjenim Državama.

“Dim je posvuda i bolničari su na mjestu nesreće”, prenosi južnoafrička televizija eNCA riječi glasnogovornika lokalne policije.

Komentiraj