300 TISUĆA RUSKIH TURISTA BI NA JADRAN Ministarstvo turizma: “Prebukirani smo, neka dođe samo 100 tisuća”

Dino Stanin/PIXSELL

Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj dr. Anwar Azimov u subotu se sastao s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom i predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem.

Azimov je rekao kako je razgovarao s predstavnicima Ministarstva turizma i najavio im kako će ove sezone 300 tisuća Rusa doći na Jadran. “Mislio sam da ću ih razveseliti, ali rekli su mi da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća”, rekao je Azimov, prenosi Novi list.

Dodao je da Rusi sad žele u Hrvatsku, iako su im puno jeftinije njihove dosadašnje destinacije Maroko, Turska i Tajland.

Azimov je rekao i kako je, zahvaljujući sankcijama, rusko gospodarstvo u uzlaznoj putanji. “Sve što nam treba možemo proizvesti samo i ni o kome nismo ovisni. Ali, zato su, nažalost, izgubili SAD i Europa. Najviše gube države Europske unije, oko 140 mijardi eura godišnje, jer više ne mogu izvoziti u Rusiju, a Hrvatska je izgubila 50 milijuna eura”, objašnjava.

Komentiraj