HINA/ HEINEKEN HRVATSKA

30. “Dani piva’ u Karlovcu, gdje se pivo proizvodi kontinuirano od 1854.

U Karlovcu su počeli 30. Dani piva, turistička manifestacija posvećena piću koje se u tom gradu proizvodi kontinuirano od 1854. godine, a otvorili su iz prigodnom zdravicom karlovački gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Boris Miloushev.

Dani piva Karlovac održavaju se na Športsko-rekreacijskom centru Korana, uz rijeku Koranu, a u idućih devet dana, do 4. rujna, bit će tu mnoštvo koncerata i raznih zabavnih i informativno-promidžbenih programa, uz bogatu ponudu jela i pića.

Uz domaći brand “Karlovačko”, posjetitelji će moći kušati još tridesetak vrsta piva, kojih uglavnom nema na našem tržištu, barem ne redovito, poput Affligem, Laško Special, Zlaty Bažant, Zagorka, Stolichno Bock, Krušovice, Starobrno te Birra Moretti.

Karlovačka pivovara “Heineken Hrvatska”, dugogodišnji generalni sponzor Dana piva, ove godine organizira u partnerstvu s karlovačkom Policijskom upravom preventivnu akciju odgovornog pijenja alkoholnih pića ‘isprobaj pijane naočale”, te posjetitelji kroz te naočale vide iskrivljeno, kao kod alkoholiziranosti, te mogu pokušati otključati automobil, sjesti i upaliti automobil, sve uz nadzor policije. Cilj je osvjestiti građane da konzumirate alkohola i vožnja ne idu zajedno.

Pivovara Heineken Hrvatska nastavlja promicati odgovornu konzumaciju alkoholnih pića i kroz podjelu narukvica punoljetnim mladim posjetiteljima s natpisom Ja sam 18+, te kroz besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese, kako bi odrasli potrošači bezbrižno uživali u omiljenom pivu.

U suradnji s tvrtkom Čistoća provodi se i ekološka akcija “Recikliraj i nazdravi!” , postavljen je kontejner za recikliranje uz koji takozvane “Karlovačko zelene patrole” svakog odraslog potrošača koji donese na recikliranje deset praznih plastičnih čaša nagrađuju Karlovačkim pivom. Putem ove aktivnosti pod imenom želi se poticati recikliranje i briga o okolišu na Danima piva.

Tradicionalno, za vrijeme trajanja Dana piva održat će se i Dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu u petak, 2. rujna, od 14 do 17,30 sati kada će svi zainteresirani moći vidjeti gdje i kako se pravi Karlovačko pivo.

Prvi Dani piva, najstariji u Hrvatskoj, održali su se 1984. godine, prije 32 godine uz sudjelovanje mnogij pivovara bivše države, no zbog ratnog djelovanja izostali su 1991. i 1992. godine, a ove su godine jubilarni 30. karlovački Dani piva.

Komentiraj