HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

3. Varaždinske kazališne večeri od 24. lipnja do 26. kolovoza

Varaždinske kazališne večeri, koje će se u dvorištu Županijske palače održavati subotama od 24. lipnja do 26. kolovoza, u svome trećem izdanju ponudit će deset komedija Kerekesh teatra i gostujućih kazališta, najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Varaždinu.

Otac i sin Kerekeš, Ljubomir i Jan, organizatori manifestacije, najavljuju da će dvorište Županijske palače u Varaždinu odjekivati smijehom svake subote od 21 sat, a ovogodišnja novost je i premijerna izvedba. Riječ je o novoj predstavi Kerekesh teatra “Pokopaj me nježno”.

3. Varaždinske kazališne večeri Kerekesh teatra počinju 24. lipnja s predstavom “Ljubaf”, a 1. srpnja gostovat će Kulturna udruga GFUK s predstavom “Nikad nije prekasno”. Slijedit će tri predstave Kerekesh teatra – “Očeš nečeš, doktor” 8. srpnja, “Skupština” 15. srpnja i “Ufuraj se i pukni” 22. srpnja.

Kazalište Oberon iz Koprivnice gostovat će u Varaždinu 29. srpnja s predstavom “Nori krtica Martin”. Kerekesh teatar vraća se 5. kolovoza s predstavom “Sve u tri…”, a potom, 12. kolovoza, gostuje Kazališna skupina Gemišt s “Pozdravom iz Remetinca”. “Dimnjačar” Kerekesh teatra je na programu 19. kolovoza, a 3. Varaždinske kazališne večeri završavaju s premijerom “Pokopaj me nježno” u petak, 25. kolovoza, i reprizom dan kasnije.

“U novoj predstavi radi se o grobarima i opet svojevrsnoj komediji s dozom satiričnosti, aktualnih tema, maloga čovjeka i situacija koje neizbježno kompliciramo. Vjerujem da će publika uživati i da će valna duljina kvalitete i dalje ostati prepoznata od publike”,, kazao je autor predstave Ljubomir Kerekeš.

“Vjerujem da će svih 230 mjesta u dvorištu Županijske palače biti rasprodano u svih 11 termina. Snizili smo cijene ulaznica kako bi i umirovljenici i studenti mogli doći na kazališne predstave“, rekao je Jan Kerekeš te dodao da u Varaždinu postoji velik interes i za pučki teatar i za performanse i za suvremeni ples te da je potrebno da se kulturnjaci, Grad i Županija međusobno podupiru na ovakvim projektima.

Podršku 3. Varaždinskim kazališnim večerima potvrdile su županijska vijećnica Natalija Martinčević, koja je istaknula da Varaždin uz Hrvatsko narodno kazalište ima i brend Kerekesh teatra, te zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica istaknuvši da su Varaždinske kazališne večeri obogaćenje ljetne kulturne ponude.

Kerekesh teatar ovoga je proljeća organizirao 8. Tjedan smijeha na kojem je predstave na području cijele Varaždinske županije pogledalo 11.000 ljudi. Osim 3. Varaždinskih kazališnih večeri tijekom ljeta organiziraju i 3. Ljeto na Šoderici te 1. Ljeto na Bajerima u Bedekovčini, obje manifestacije sa po pet predstava.

Komentiraj