Od 1. srpnja ZET uvodi novu kartu od 7 kuna

Autor:

Nacional

Zagrebački električni tramvaj u srijedu je priopćenjem najavio kako će od 1. srpnja u prodaju biti puštena nova pojdinačna vozna karta s cijenom od sedam kuna, koja će vrijediti 60 minuta. Njome se, dodaju, može putovati u jednoj tarifnoj zoni.

“Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru”, objašnjavaju.

Dodaju kako će se u vozilima, kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, moći kupiti samo pojedinačna papirnata karta od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone.

“Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija”, ističu.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

ZET je najavio i novosti u naplati prijevoza uspinjačom. Od 1. srpnja karta za vožnju, umjesto dosadašnje 4 kune, iznositi 5 kuna. Istovremeno, hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna. “Za prijevoz uspinjačom, ubuduće neće vrijediti Vrijednosne te papirnate pojedinačne karte za ostala sredstva javnog prijevoza, no korisnici koji imaju odgovarajući mjesečni ili godišnji kupon, prijevoz uspinjačom mogu koristiti kao i do sada”, navode iz ZET-a.

Najavljuju i kako će uskoro zaživjeti i mobilna aplikcija, kako bi plaćanje prijevozne usluge bilo još dostupnije i jednostavnije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.