“Gubimo toliko ljudi zbog kriminalnog nemara”

Autor:

epa06631488 Russian President Vladimir Putin visits a makeshift memorial site for the victims of a fire at the Zimnyaya Vishnya shopping center in the West Siberian city of Kemerovo, Russia, 27 March 2018. According to media reports, 64 people died in the fire.  EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Požar u trgovačkom centru, koji je u nedjelju odnio živote 64 osobe, među njima brojne djece, uzrokovan je ‘kriminalnim nemarom’, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin, kako prenosi BBC.

Istražitelji su otkrili kako je u vrijeme izbijanja požara protupožarni alarm bio isključen, a izlazi blokirani. Uzrok požara još uvijek nije službeno potvrđen, ali istražiteljski odbor spominje ‘ozbiljne prekršaje’ u trgovačkom centru ‘Zimska višnja’.

“Što se ovdje događa? Ne govorimo o iznenadnoj eksploziji metana u rudniku. Ljudi, djeca, ovdje su se došli opustiti. Govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi, zbog čega? Zbog kriminalnog nemara i aljkavosti”, poručio je Putin, koji je posjetio Kemerovo u Sibiru.

Zasada je privedeno pet osoba, a istraga je u tijeku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.