MIKULIĆ ‘Bandićev prijedlog je običan populizam’

Autor:

Zagreb, 01.02.2018 - Nastavak 8. sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Na fotografiji Andrija Mikulić.   Foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić komnetirao je u četvrtak prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o smanjenju plaća u gradskim upravnim tijelima.

Mikulić kaže da je taj Bandićev potez ‘običan populizam’ i dodaje da ima i drugih mjesta za uštedu u proračunu nego što je ušteda na plaćama.

Skupštinski zastupnici u utorak su odbili gradonačelnikov prijedlog da se u gradskoj upravi smanje plaće, Bandićeva zamjenica Jelena Pavičević Vukićević danas je najavila da će na iduću sjednicu Skupštine krajem veljače uputiti novi prijedlog odluke o smanjenju plaća.

“Ne moramo se igrati vatrogasaca i dodatno smanjiti plaće da bi nešto uštedjeli. Ne postoje nikakve analize ni pokazatelji”, rekao je Mikulić okupljenim novinarima i upitao što točno znači da će se dijelu pročelnika, zamjenika i njihovih pomoćnika smanjivati plaće.

Mikulić je dodao i kako ‘obično prvi čovjek treba početi od sebe’. “Kada krenete od sebe, onda možete rezati onima do sebe, ali ovo je običan populistički potez koji nema neke svrhe”, poručio je Mikulić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.