260.000.000 $ GODIŠNJE Ovo su najplaćeniji sportaši svijeta. Dvojica nogometaša u Top 3

Autor:

Michele Eve Sandberg / Zuma Press / Profimedia

Michele Eve Sandberg / Zuma Press / Profimedia

Najveću zaradu, a da ne igra nogomet, ostvaruje golfer John Rahm. Jedini uz Cristiana Ronalda koji će ove godine u džep staviti preko 200 milijuna dolara. Messi je ostao ispod tog iznosa. Jokić je u Top 50


S čela lista najplaćenijih sportaša planete ne miče se – Cristiano Ronaldo.

Njegova se zarada udvostručila u odnosu na prošlu godinu, Portugalac će u 2024. zaraditi 260 milijuna, objavio je Forbes.

Ogromne svote novca dolaze kroz nastupe na terenu i sponzorske ugovore. John Rahm, profesionalni golfer, jedini je koji će, uz Cristiana, zaraditi preko 200 milijuna dolara.

Na trećem mjestu je Lionel Messi, malo ispod 200.000.000 $. Niti jedan od tri najplaćenija sportaša na svijetu, dakle, svoj novac ne zarađuje u Europi.

Među najplaćenijih 100 najviše je NBA igrača. (19) U Top 50 je MVP Nikola Jokić (na 32. mjestu) s zaradom od 56.1 milijun dolara te Dallasov Slovenac Luka Dončić (34. mjesto) koji će zaraditi 55.1 milijun dolara.

Ronaldo dobiva 200 milijuna na ime ugovora sa saudijskim klubom Al Nassr te još 6o milijuna od sponzorskih ‘dealova’, a partneri su mu Nike, Binance, Herbalife…

Nije bitno gdje igra. Novac se lijepi za Portugalca. Ukupno najplaćenijih 50 sportaša zarađuju: 3.44 milijarde dolara.

Svijet se mijenja, ali zarada nije stvar samo sportskog učinka nego marketinške privlačnosti. Pa je, iako Forbes ne iznosi taj podatak, osoba iz svijeta sporta koja još uvijek diže daleko najveću lovu jedna – djed.

EPA/Miguel Sierra

Michael Jordan ostaje nedostižan za sve. Dugo su među nedodirljivima bili Serena Williams, Roger Federer i Tom Brady  koji su u mirovini, a Ronaldo, LeBron James i Tiger Woods pri kraju karijera.

Oni u naponu snage zarađuju ogroman novac, ali gospodin Michael Jeffrey Jordan iz Wilmingtona u Južnoj Karolini je: najveći – košarkaš i sportaš svih vremena.

Air Mike‘ je svijet za sebe kojem nitko ne može ni blizu. Ono što Ronaldo i Messi zarade za Jordana je skoro pa sitniš.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.