hina

2550 SATI NALETA Zračne snage angažirane na tri požarišta

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u ponedjeljak su angažirane u gašenju tri požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Na požarištu Biokovo angažiran je jedan Airtractor AT-802, a letačka posada i danas helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vode na Biokovo.
Na požarištu iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu požar je gasio jedan Canadair CL-415, a dva su Candaira upućena na požarište Đevrske.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 289 požara (97 u Šibensko-kninskoj, 90 Splitsko-dalmatinskoj, 75 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 11 u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).
Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2550 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 73 000 tona vode te je prevezen 441 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 184 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Komentiraj