Bečka konferencija WeAreDevelopers koja je kako i samo ime kaže namijenjena programerima i IT stručnjacima u protekle je dvije godine doživjela nevjerojatan zamah.

Konferencija koja je u premijernoj godini zabilježila svega 200 sudionika, u 2017. godini je u prenamijenjenom industrijskom pogonu Marx Halle ugostila oko 4000 tisuća sudionika iz cijelog svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Misija konferencije omogućiti je programerima iz cijelog svijeta da se povežu i razmijene svoja znanja i iskustva. U središtu interesa nalaze se aktualne teme kao što su virtualna realnost, internet stvari, robotika i umjetna inteligencija.

Jedan od govornika idućeg izdanja konferencije koja će se u Gradu Beču održati od 16. do 18. svibnja 2018. godine je i Steve Wozniak koji je 1976. godine zajedno sa svojim kolegom Steveom Jobsom osnovao kompaniju Apple. Konferencija će se 2018. godine održati na novoj lokaciji, Austria Centar, a očekuje se između 8 000 i 10 000 posjetitelja.

“Sudjelovanje osoba poput Stevea Wozniaka govori o značaju naše konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao međunarodno prepoznatljiv brend“, ističe Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije.

Pored legendarnog Stevea Wozniaka na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara Doom i Quake. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, također programerka.

Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici kao što su Renaud Visage, jedan od suosnivača tvrtke Eventbrite, Angie Jones, automatizacijski inženjer u sveprisutnom Twitteru te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

Početkom prosinca otvoren je poziv za prijavu govornika. Developeri iz svih zemalja svijeta mogu prijaviti vlastite ideje i tako ih predstaviti međunarodnoj publici.

“Svi su programeri dobrodošli sa svojim idejama i prezentacijama. Cilj nam je potaknuti govornike da svoje znanje podijele s drugim programerima na konferenciji“, kaže Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers.

Više informacija na: https://www.wearedevelopers.com/congress

Komentiraj