SAD ponovno izdaje vize za turske državljane

Autor:

Pixabay

Sjedinjene Države su ponovno počele izdavati vize u svojim diplomatskim predstavništvima u Turskoj na “ograničenoj osnovi”, otkrilo je američko veleposlanstvo putem elektroničke pošte o potezu koji bi mogao signalizirati privremeno ublažavanje diplomatske krize između dviju država.

Turska i Sjedinjene Države su 8. listopada međusobno suspendirale sve neimigrantske usluge izdavanja viza nakon što je Turska uhitila zaposlenika američkog konzulata, što je podiglo tenzije između te dvije NATO saveznice.

“Američka misija u Turskoj nastavila je s izdavanjem viza na ograničenoj osnovi. Podnositelji zahtjeva koji žele putovati u SAD sad mogu ugovoriti nove sastanke. Treba imati na umu da ograničenost dostupnosti vremena za sastanke može rezultirati dužim čekanjem nego što je uobičajeno”, napisalo je veleposlanstvo.

Zaposlenik u američkom veleposlanstvu u Ankari potvrdio je Reutersu tu odluku, a izvor iz turske vlade u ponedjeljak je rekao da bi Turska mogla uzvratiti gestu i djelomično ublažiti vizni režim za američke građane.

OZNAKE: SAD, Turska, Amerika, viza

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.