24 sata: I Žinićev zamjenik ima tajni stan u Zagrebu

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana i načelnik Stožera civilne zaštite te županije Roman Rosavec (HDZ) posjeduje stan u zagrebačkoj četvrti Maksimir koji nije naveo u svojoj imovinskoj kartici, objavio je u četvrtak navečer 24sata.hr.

24sata.hr tvrdi da je riječ o dvosobnom stanu od 52 četvorna metra na prvom katu zgrade na Maksimirskoj cesti kojeg nije prijavio u svojoj kartici. Ugovor o kupoprodaji sklopljen je u listopadu 2018. godine, a u teretovnici je upisan kredit od 60 tisuća eura.

Rosavec, po pisanju 24 sata, u svojoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2020. tvrdi da posjeduje samo vikendicu s pripadajućim zemljištem te ne navodi niti jednu drugu nekretninu. Također, nije mu upisan nikakav kredit od 60 tisuća eura te ne navodi nijedan drugi prihod osim svoje plaće od 13.747 kuna i suprugine plaće od 6500 kuna.

Na portafonu stambene zgrade u kojoj se nalazi Rosavčev stan nema njegovog prezimena, kao ni na vratima samog stana. No, na poštanskom sandučiću koji pripada stanu i popisu suvlasnika stanova u zgradi stoji Rosavčevo ime.

U stanu trenutno žive trojica mladića što je, po pisanju 24 sata, novinarima potvrdio predstavnik stanara.

Zbog nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem nedavno je ostavku je na mjesto predsjednika sisačko-moslavačke Županijske organizacije HDZ-a dao župan te županije Ivan Žinić.

Portal je želio doznati otkud Rosavcu novac za kupnju i preuređivanje stana na Maksimiru. Pokucali su na vrata stana, ali nitko nije otvarao. Nazvali su i Rosavca, predstavili mu se i rekli zbog čega ga zovemo, ali poklopio je slušalicu, i nije više odgovarao na pozive.

Komentiraj