US OPEN Rubljev preko Dimitrova stigao do trećeg kola

epa

Ovogodišnji pobjednik umaškog ATP turnira 19-godišnji Rus Andrej Rubljev prvi je put u karijeri stigao do 3. kola na Grand Slam turnirima, nakon što je u četvrtak u 2. kolu US Opena nadigrao 9. tenisača svijeta Bugaarina Grigora Dimitrova sa 7-5, 7-6 (3), 6-3.

Još jedan bivši umaški pobjednik bio je uspješan i igrat će u 3. kolu, a radi se o Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu koji je sa 4-6, 6-1, 7-6 (5), 6-2 svladao Čeha Tomaša Berdycha.

Od hrvatskih predstavnika aktivni su bili samo oni u konkurenciji parova. Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach pobijedili su američki par Kirkov – Thomas sa 6-4, 6-2. Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers su u prvom kolu bili bolji od Nizozemca Koolhofa i Novozelanđanina Sitaka sa 7-6 (3), 6-3. Američko-australski par Monroe – Smith svladao je Franka Škugora i Francuza Jonathana Eysserica sa 6-2, 6-2.

Njemice Barthel i Witthoeft pobijedile su Dariju Jurak i Britanku Naomi Broady sa 7-6 (5), 6-2, a Indijka Mirza i Kineskinja Peng nadigrale su Petru Martić i Donnu Vekić sa 6-4, 6-1.

Komentiraj