EPA/JULIEN WARNAND

I treća žena optužila Polanskog za zlostavljanje u 1970-im

Filmski redatelj Roman Polanski (83) suočen je s još jednom optužbom za seksualno zlostavljanje. Navodna žrtva, imenovana samo kao Robin, navela je na konferenciji za novinare kako ju je Polanski seksualno zlostavljao 1973. godine, kada je imala 16 godina. Ona je treća žena koja je Polanskog optužila zbog zlostavljanja.

Redatelj je 1978. godine pobjegao u SAD nakon što je priznao da je seksualno iskoristio 13-godišnju djevojčicu. Njegova žrtva, Samantha Geimer, u lipnju je od suda u Los Angelesu zatražila da se završi sudski proces protiv njega. Tvrdi kako mu je oprostila zbog napada.

Robin Polanskog ne može tužiti zbog zastare. Ipak, mogla bi svjedočiti protiv njega u slučaju Samanthe Geimer. Novinarima je rekla kako je bijesna što bi tužba protiv Polanskog mogla biti odbačena, te vjeruje da bi trebao odgovarati za napad. “Dan kada se to dogodilo, rekla sam jednoj prijateljici što mi je Polanski napravio. razlog zašto sam to zadržala za sebe je jer nisam željela da moj otac napravi nešto zbog čega bi mogao završiti u zatvoru”, ispričala je u utorak Robin.

Komentiraj