21 SUMNJIVA SMRT Serijski trovač(?) kolega brani se šutnjom

Pixabay

Njemačka policija istražuje smrt 21 zaposlenika tvrtke na sjeverozapadu države, nakon što je jedan zaposlenik snimljen dok je stavljao otrov kolegi u sendvič, javlja Index.

Policija je objavila da je uhitila 56-godišnjeg muškarca osumnjičenog za pokušaj ubojstva svog kolege u tvrtki u gradu Schloss Holte-Stukenbrocku. Službenici nisu objavili imena tvrtke, osumnjičenog ni osobe koju je pokušao ubiti. Bild je imenovao osumnjičenog kao Klausa O te naveo da se radi o građevinskoj tvrtki ARI Armaturen.

Policija je izjavila da je žrtva primijetila nešto sumnjivo u svom ručku te obavijestila svoje nadređene i vlasti. Snimka nadzorne kamere otkrila je osumnjičenog kako stavlja tvar u obliku praška u hranu žrtve. Testovi su pokazali da se radi o otrovu koji uzrokuje teška oštećenja organa.

Policija je tijekom pretrage stana osumnjičenog pronašla nekoliko otrovnih tvari, uključujući živu, olovo i kadmij. Daljnja istraga otkrila je da je od 2000. godine 21 zaposlenik tvrtke umro od srčanog udara ili raka nedugo nakon umirovljenja. Stručnjaci su zaključili da je trovanje teškim metalima moglo uzrokovati bolesti koje su dovele do njihove smrti. Policija je izjavila da motiv osumnjičenog nije jasan jer odbija odgovoriti na optužbe.

Komentiraj