Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljana ubila sestru Jasminu udarcima tupim predmetom?

18.50 Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da je stigao nalaz obdukcije ženskog tijela nađenog u subotu u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, i rekao da je obdukcijom utvrđen uzrok smrti i činjenice važne za istragu, a da će osumnjičena prvi put biti ispitana u srijedu.

“Provedenom obdukcijom utvrđen je uzrok smrti kao i druge okolnosti koje su bitne za istragu” rekao je Galić. Najavio je kako će u srijedu u prijepodnevnim satima biti obavljeno prvo ispitivanje osumnjičenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Obdukcija je napravljena u utorak prijepodne na Odjelu za patologije i citologiju Županijske bolnice Čakovec.

Za sad nije službeno potvrđeno da je žensko tijelo nađeno u zamrzivaču obiteljske kuće Jasmina Dominić, nestala sestra osumnjičene Smiljane Srnec. Mediji su međutim javili da je pokop Jasmine Dominić u srijedu na mjesnom groblju i snimili osmrtnicu na kojoj piše da je umrla u 23. godini života.

Osumnjičena 45-godišnja Smiljana Srnec je od subote, 16. veljače u pritvoru u međimurskoj Policijskoj upravi zbog osnovane sumnje da je počinila ubojstvo. Policija je tada objavila kako postoji sumnja da je nađeno tijelo njezine sestre Jasmine Dominić, koja se kao nestala vodila od 2005., a nije viđena od 2000.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađeno tijelo te poduzimala niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su “odagnala sumnju”. Policija je bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.

17.00 Obdukcija tijela u Odjelu za patologiju i citologiju Županijske bolnice Čakovec, za koje se pretpostavlja da je tijelo nestale Jasmine Dominić, završila je oko podneva, a nalazi bi trebali biti gotovi do kraja dana. Sahrana nesretne Jasmine bit će u srijedu.

Uzrok smrti nesretne Jasmine je puknuće lubanje. Dobila je najmanje dva udarca u glavu, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Obdukcija je počela u 10 sati u utorak i završena je nakon dva i pol sata, a Državno odvjetništvo još nije zaprimilo obdukcijski nalaz ženskog tijela iz zamrzivača. S obdukcijom se čekalo dok se tijelo ne otopi, jer bi ubrzani postupak mogao ugasiti vrijedne forenzičke tragove.

Nesretnu Jasminu sahranit će u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu, navodi se na osmrtnici koja je stavljena na ulazu u dvorište obiteljske kuće u kojoj živi obitelj Smiljane Srnec, osumnjičene da je ubila sestru.

Majka Katarina Dominić danas je stigla u obiteljsku kuću u kojoj je pronađen leš. I ona bi trebala završiti na ispitivanju u policiji, pišu 24sata.hr.

Ispitivanje osumnjičenice će se obaviti sutra ujutro.

Komentiraj