Davor Puklavec/PIXSELL

17 GODINA ZATVORA: Godinama seksualno zlostavljao maloljetne kćeri

Županijski sud u Varaždinu prvostupanjski je proglasio krivim muškarca za višestruka silovanja i spolna zlostavljanja maloljetnih kćeri. Optuženik S. N. izričito je naveo da ne želi prisustvovati objavi presude, a sudsko vijeće na čijem je čelu bila sutkinja Melita Mioč-Felak ga je osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

Kako pišu mnovine.hr, radi se o opetovanom spolnom odnosu s tri malodobne djevojčice, koje su kćeri optuženika, u razdoblju od 2008. do 2015. godine. Da stvar bude još gora djevojčice, neke mlađe i od 14 godina, su zbog poteškoća u razvoju školu polazile po prilagođenom programu.

Iz presude je vidljivo da neke djevojčice od ove traume imaju psihičke smetnje u vidu trajne promjene ličnosti, a druge i različite psihičke smetnje. Otac im je tijekom zlostavljanja, kada su ga one pokušale odgurnuti, prijetio batinama i da će ih zatući, pišu mnovine.

Optuženika je Sud obvezao nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu od 30.708,95 kuna te paušalnu svotu u iznosu od 700 kuna, kao i nagradu i nužne izdatke opunomoćenica oštećenica te nužne izdatke oštećenica, a koji iznos će biti naknadno određen.

Komentiraj