Mladić Iz Slavonije kojeg je silovao svećenik završio je u bolnici zbog živčanog sloma. 15-godišnjak nije izdržao pritisak nakon što je saznao da je svećniku određena kazna od 730 sati društveno korisnog rada.

“Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome me razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka”, rekao je za emisiju Provjereno na Novoj TV. Unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise o njegovom slučaju, mladić nije izdržao. Upravo ga je to slomilo, a najviše su ga pogodili oni komentari u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku.

“Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio sam iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno”, rekao je iz svog kreveta na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice.

Najavio je žalbu na presudu.

“S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga, po primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude”, stoji u njihovom službenom izvješću.

Komentiraj