HAK Promet vrlo gust na hrvatskim cestama, kilometarske kolone

Autor:

FaH

Promet je jutros vrlo gust na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru čvora Lučko, na autocesti A1 na dionicama Zagreb-Bosiljevo i tunel Sveti Rok-Maslenica gdje se vozi uz povremene zastoje, na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje i Sveti Kuzam-Šmrika prema Krku, Krčkom mostu u oba smjera, državnoj cesti DC1 između Zagreba i Udbine, priopćili su iz HAK-a.

Kolone su: na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Ivanja Reka prema naplati Lučko oko 14 km, a iz smjera Jankomira oko 10 km; na A1 pred naplatnom postajom Lučko na izlasku oko 2,5 km; na A1 između tunela Sveti Rok i Maslenica u smjeru Splita kolona u pokretu oko 4 km; na autocesti A4 Zagreb-Goričan naplati Sveta Helena (A4) u smjeru Zagreba oko 500 m, a u zoni radova (74. km) u smjeru Zagreba oko 3 km.

Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A7 Sveti Kuzam-Šmrika u smjeru Krka prometna policija preusmjerava promet na čvoru Meja prema državnoj cesti DC501 Meja-Križišće-Šmrika (DC8) prema otoku Krku. Molimo vozače da poštuju privremenu regulaciju prometa.

Zbog požara na Pelješcu na državnoj cesti DC414 Donja Banda-Prapratno vozi se otežano. Vozači se mole da voze opreznije.

Zbog lakših prometnih nesreća na autocesti A1 treba voziti opreznije kod čvora Brinje, u smjeru Splita i kod čvora Bosiljevo 2, u smjeru Rijeke.

Pojačan je promet i na graničnim prijelazima, i to za ulazak na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Zaton Doli, Nova Sela; za izlazak na prijalzima Jasenovac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Karasovići, Kaštel i Bajakovu (gdje je kolona 1,5 kilometar); te u oba smjera na Rupi, Pasjaku, Kleku (čekanja oko 15 minuta) i Metkoviću (čekanja do sat vremena).

Pojačan je promet u trajektnim lukama i pristaništima Zadar, Split, Prizna, Stinica i Valbiska.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)