134 SAMOUBOJSTAVA U 2015. Britanski studenti dostižu Japance u neslavnoj statistici

Pixabay

Sve veći broj studenata u Velikoj Britaniji ima zdravstvenih problema na bazi narušene psihe, ranjena duha, temeljito uzdrmana samopouzdanja i mnogih modernih boljki. U posljednjih 10 godina evidentirano je 15.395 studenata koji su potražili stručnu pomoć.

Samo 2015. je među studentskom populacijom izvršeno 134 samoubojstva. Još malo pa će se na Otoku izjednačiti s crnim japanskim statistikama.

Akademska zajednica intenzivno proučava ekspanzijski fenomen te zasad najveće uzroke vidi u velikim, često nedostižnim očekivanjima ne samo obitelji i uže sredine već i društva u cjelini a isto tako raste i postotak studenata samoubojica među onima koji se ne mogu nositi s enormnim izdacima za studentske kredite.

Naravno, broj prijavljenih zdravstvenih problema te vrste je i rezultat razvoja društva u smislu skidanja stigme s peripetijama ovog porijekla.

“Stvar je duboko alarmantna”, govori Mark Salter iz Kraljevskog psihijatrijskog društva pa nastavlja “Vlada mora učiniti puno više u sprječavanju da ljudi dostignu nivo dešperacije i očaja do mjere kada pomisle da je dizanje ruke na samog sebe jedino i najbolje rješenje, suicid je preventabilan…”, opsežnu temu obrađuje TheGuardian.

Komentiraj