Mamić otišao u USKOK: “Nisam naručio Cvitanovo ubojstvo”

Autor:

Marko Jurinec/PIXSELL

Zdravko Mamić danas je prijepodne u USKOK-u dao izjavu o tome da ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, piše dnevnik.hr.

“Nemam veze s tim slučajem. Prepoznao sam se u medijskim navodima i došao sam reći da nemam veze s time”, kazao je Mamić te najavio press konferenciju u zagrebačkom hotelu Sheraton za 13 sati.

“Već nekoliko dana vrti se po medijima o ugrozi glavnog državnog odvjetnika i atentatu na njega i njegovu obitelj. Nigdje nisam imenovan, ali dolazile su me stotine ljudi i jučer na utakmici pitati što se to dešava jer su zaključili da se aludira na mene, što sam prepoznao i ja”.

Došao zatražiti poligrafsko testiranje

“Shvatio sam da se aludira na mene i što sam drugo mogao nego zatražiti prijem kod glavnog državnog odvjetnika i razjasniti stvari da se ne osjeća ugrožen od mene, da sam ja tu glavom i bradom i da zatražim poligrafsko testiranje.

Produžio sam u prostorije USKOK-a, gdje sam inzistirao da me netko primi i gdje sam dao izjavu da sam jako zabrinut jer ako je ugrožen glavni državni odvjetnik onda bi se cijela država trebala dignuti na noge a ne putem medija plasirati takve umobolne konstrukcije. Vidjet ću što će se desiti”, dodao je Mamić.

Dinku Cvitanu i njegovoj obitelji je zbog prijetnji pojačana policijska zaštita.

Podsjetimo, Nacional je u otkrio kako je moćni Hrvat naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer mu je “razbio poslovno carstvo, osujetio kriminalne planove i spriječio nastavak pranja novca preko offshore računa”. 

“Ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana naručio je moćan Hrvat i to je učinio zbog bezobzirne osvete. Ta se osoba nalazi u ozbiljnim pravnim problemima, suočena je s iznimno dokumentiranim optužnicama, njenim se problemima ne nazire kraj, situacija joj se neprestano komplicira i sve je to dovelo do toga da se Cvitanu pokuša osvetiti ubojstvom. Radi se o osobi koja raspolaže znatnim osobnim bogatstvom i koja to ubojstvo može izdašno platiti. Čini se da je naručitelj svjestan teške, gotovo bezizlazne situacije u kojoj se nalazi. O koliko se bezobzirnom činu radi, pokazuje i to da Cvitanovim ubojstvom ta osoba sigurno ne bi olakšala pravne probleme u kojima se nalazi”, rekao je za Nacional visoki pravosudni izvor.

OZNAKE: prijetnje, Mamić, cvitan

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)