OSTOJIĆ: Plagijator ostaje plagijator

Autor:

Slavko Midzor/PIXSELL

Ovo nije prvi slučaj sličnih poruka koje su poslane preko YouTubea. Ne želim reći da opasnosti nema jer uvijek postoji opasnost od terorističkog napada, ali građani mogu biti sto posto sigurni da smo spremni odgovoriti na takve izazove. Ono što je važno, ne treba davati važnost upravo ciljevima koji se žele postići ovakvim snimkama. Mislim da je važna propaganda u kojima takve snimke dižu tenzije oko toga, a to jest cilj terorista, komentirao je Media Servisu prijetnje islamista zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Dodao je da su takve snimke vrlo česte i da je slična bila u optjecaju i prije dvadesetak dana, ali je današnja prvi put došla u javnost.

– Policija sudjelujući u Atlasu, posebnoj grupi zemalja Europske unije, zajedno sa SAD-om i kroz antiterorističku koaliciju, u tišini radi na svim onim snimkama i porukama koje mogu biti prijetnja za Hrvatsku, kaže Ostojić, koji nije mogao otkriti detalje istrage.

– Radi se u tišini. Naravno da njihov cilj nije da se otkriva identitet, sami znate kako izgledaju takve snimke. Sigurno je sljedeće, a to je da pazimo i u razmjeni informacija zajedno sa svojim saveznicima oko bilo koje osobe i prijetnjama koje se mogu dogoditi, kaže Ostojić.

Ministar se osvrnuo i na slučaj svastika. Policija je u srijedu objavila videosnimku nastalu u noći na 9. lipnja na kojoj se nalaze dvije nepoznate osobe, koje se dovode u vezu s crtanjem svastike na poljudskom travnjaku.

– Za crtačima nacističkog simbola se traga i ja ću pozvati kao uvijek, kao ministar, kao osoba učinit ću sve sa svoje strane da pomognem policiji da taj slučaj riješi. Ako bude potrebno i raspisivanje nagrade, što je moguć sljedeći korak ukoliko policija svojim redovnim policijskim istraživanjem ne uspije riješiti koje su to osobe koje se nalaze na snimkama, rekao je ministar.

Onaj dio počinitelja koji je sigurno kriv za sramotu kad je riječ o prikazivanju nacističkog simbola je već prijavljen. Radi se o odgovornim ljudima u HNS-u i organizatorima koji su propustili priliku prekinuti utakmicu, rekao je Ostojić i pozvao građane da pomognu.

Ministar se osvrnuo i na jučerašnju odluku Upravnog suda koji je zbog proceduralne pogreške odlučio da je diploma Milijana Brkića važeća. Ostojić je rekao da očekuje i pismenu odluku kako bi mogli vidjeti što treba dalje učiniti.

– Rad je plagiran, samo je pitanje dana kada će diploma biti oduzeta. Plagijator ostaje plagijator – zaključio je Ostojić u intervjuu Media Servisu.

OZNAKE: OStojić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)