Autor:

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u subotu (02.09.) s početkom u 10 sati na Sljemenu u Hotelu Tomislavov dom organizira 10. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojem će se okupiti oko 450 udomitelja i djece iz cijele Republike Hrvatske.

Ovaj jubilarni susret udomiteljskih obitelji poseban je i iz razloga što će se okupljenima pridružiti i ministrica, gospođa Nada Murganić, a upravo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz Grad Zagreb i Ured Unicefa u Hrvatskoj dalo financijsku podršku za realizaciju susreta.

U sklopu Susreta biti će predstavljen program ‘Za snažniju obitelj’ kojeg pokreću Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF, vrijedan više od 5 milijuna kuna, a čiji je cilj osiguravanje adekvatne podrške za svaku obitelj kojoj je potrebna. Posebna tema će biti i novi Zakon o udomiteljstvu kroz koji bi trebala zaživjeti profesionalizacija udomiteljstva, tj. da udomitelji steknu prava iz radnog odnosa.

Ideja i osnovni cilj nacionalnih susreta udomiteljskih obitelji je zajedničko druženje, razmjena znanja i iskustva, a sve s ciljem razvoja kvalitetnog udomiteljstva u najboljem interesu djeteta.

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece mreža je 14 udruga udomitelja s područja cijele Hrvatske koje okupljaju oko 300 udomiteljskih obitelji u kojima je smješteno 500 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U sklopu Foruma na adresi Antuna Bauera 28 u Zagrebu djeluje Info centar za udomiteljstvo koji je otvoren od 8 do 16 sati za sve upite i informacije vezane uz udomiteljstvo.

www.udomiteljizadjecu.hr

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)