10. Kustoska platforma: ​Performativne studije slučaja – aktualna strujanja performansa

radiohrt.hr

U koncertnoj dvoran Centra KNAP u Ivanićgradska 41a, u utorak 15.5. održat će se 10. Kustoska platforma na temu “​Performativne studije slučaja-aktualna strujanja performansa”.

Polazeći od osobnog iskustva umjetnika koji nerijetko polazi za formom performansa ili akcije unutar vlastite umjetničke prakse, a paralelno dugogodišnjeg aktivista i voditelja ARL, te odnedavno i ravnatelja muzejske institucije, Slaven Tolj pojasniti će kako njegovo fundirajuće vaninstitucionalno djelovanje i performerska praksa grade/hrane njegov aktualni organizacijski i kustoski rad.

Slaven Tolj je medijski umjetnik, od 2012. ravnatelj MMSU, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te umjetnički direktor projekta Rijeka EPK 2020. Njegovo umjetničko i kustosko/organizacijsko djelovanje je od kraja osamdesetih do 2012. ponajviše vezano uz rodni mu Dubrovnik kojem se obraćao umjetničkim performativima, građanskim aktivizmom i dugogodišnjim nastojanjem u stvaranju i održavanju nezavisne umjetničke scene kroz Art radionicu Lazareti. Bio je selektor 51. Venecijanskog bijenala 2005., te izlagao na brojim izložbama, nacionalno i internacionalno.

Komentiraj