U Beogradu su se u petak u podne oglasila zvona svih prvoslavnih crkava čime je, uz jednominutni zvuk sirene, odata počast Srbima stradalim tijekom hrvatske oslobodilačke akcije Oluja.

Građani koji su se tog časa zatekli na ulicama prijestolnice Srbije, zastajali su odajući počast stradlim sunarodnjacima iz Like, Dalmacije, i Korduna.

Prethodno je u Crkvi Svetog Marka u Beogradu služena misa zadušnica Srbima stradalim u Hrvatskoj i BiH, a u ime srbijanske vlade nazočio je ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin.

Misu je služio vikarni episkop Arsenije koji je rekao da “treba opraštati, ali ne zaboravljati” jer je “proteklih 20 godina prošlo s bolom i prazninom koje ništa ne može popuniti”.

Središnja manifestacija dan sjećanja na stradale i izbjegle Srbe u akciji Oluja održana je u četvrtak navečer u beogradskom naselju Busije, koje su poslije akcije Oluja naselili Srbi iz Hrvatske i BiH.

Komentiraj

FOTO:Srdjan Ilic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.