Nakon odigranih subotnjih utakmica engleske Premierlige, zvijezda dana i dalje je – novi trener Liverpoola Jürgen Klopp. Svoju ‘vladavinu’ u Liverpoolu započeo je nulom protiv Tottenhama, ali ona je možda i vrijednija kada se zna da na Anfieldu vlada prava bolnica. Tako je i nakon utakmice Klopp bio zadovoljan što su na gostovanju kod Tottenhama domaćinu ‘otkinuli koristan bod’.

“Zadovoljan sam rezultatom jer sam vidio puno odličnih stvari”, rekao je Klopp nakon utakmice na White Hart Laneu. “Bili smo vrlo dobri u uvodnoh dvadesetak minuta, vrlo agresivni. Pritiskali smo i prijetili kontrama, ali Tottenham je dobra ekipa”, dodao je.

 

  • Klopp je priznao kako su njegovi igrači mogli pokazati i više samopouzdanja kada su imali loptu, ali pripisao je to uzbuđenju i tentijama koje su vladale oko kluba. “Imali smo neke prilike, ali oni su imali bolje. Ali, ako ćemo igrati bolji nogomet kao što znam da možemo, biti ćemo jači. Vidjeli smo malo nervoze”, objašnjava Klopp.

 

Obećao je po dolasku Klopp ‘nogomet pod punim gasom’, a dijeliće toga, tvrdi, vidjeli smo i u subotu. “Naravno, moramo to poboljšati, ali nakon samo tri dana 0:0 je prilično zadovoljavajuće. 0:0 inače nije moj omiljen rezultat, ali danas sam zadovoljan”, poručuje.

Na Anfieldu će debi Klopp imati u četvrtak, kada Liverpool dočekuje ruski Rubin Kazan u Europa ligi. “Pripremao sam se samo za ovu utakmicu, a sada se počinjem pripremati za Rubin. Moramo malo bolje upoznati Ruse, znam jednog igrača koji je bio u Njemačkoj, a sada ćemo upoznati i ostatak tima. Počinjemo već sutra”, najavljuje.

Komentiraj