Vlasnik trgovačkog centra Solidum Željko Žužić mogao bi se krajem mjeseca nagoditi s tužiteljstvom i biti sporazumno osuđen zbog optužbi da je od 2007. do 2010. izbjegao plaćanje 47,6 milijuna kuna poreza i na nezakonit način stekao nekretnine vrijedne preko 430 milijuna kuna.

Žužić, kako se neslužbeno doznaje, sprema nagodbu s tužiteljstvom, što znači da bi, u zamjenu za nešto manju kaznu mogao priznati nedjelo te biti pravomoćno osuđen bez dugotrajnog i skupog suđenja.

Krivnju u ovom slučaju Žužić je priznao još pred istražiteljima, kada je potvrdio da ima porezni dug, ali se nije želio očitovati o njegovoj visini.

Zbog sumnje u financijske malverzacije Žužić je bio uhićen krajem 2013. a u pritvoru je proveo tri mjeseca. Nakon toga je postao ključni svjedok, ali i suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel kojoj je navodno dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka na natječaju osvojila 50 posto udjela u Cestama Sisak.

Žužić je i u tom slučaju priznao krivnju i nagodio se s Uskokom, no sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić tu nagodbu nije prihvatio, pojašnjavajući da je nepravedna, odnosno da je predložena kazna preniska. O tome nakon žalbe Žužićeve obrane odlučuje Vrhovni sud.

Komentiraj