U unutrašnjosti Hrvatske u srijedu će prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme, ponegdje uz kišu i grmljavinske pljuskove koji lokalno mogu biti izraženiji, javlja DHMZ. U drugom dijelu dana oborine će biti češće, a ujutro će biti i magle.

Na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu se očekuje i poneki pljusak. Puhat će većinom slab vjetar, na moru do umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 22 i 27, na Jadranu od 26 do 31 °C.

Meteoalarm je za danas izdao žuta upozorenja za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Knina i Gospića zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova, te mogućih bujičnih poplava.

U četvrtak nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Krajem dana djelomično kidanje naoblake. U Dalmaciji će se zadržati najsunčanije i uglavnom suho.

Vjetar će biti većinom slab, na moru i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna od 24 do 28 na kopnu te od 27 do 31 °C na moru.

Komentiraj