Ostatak zrakoplova otkriven na francuskom otoku La Reunion, koji bi mogao pripadati misteriozno nestalom Boeingu 777, bit će prebačen krajem tjedna u Francusku na analizu, kazali su u četvrtak francuski pravosudni izvori.

Taj komad dug 2 metra trebao bi u subotu stići u centar koji pripada francuskom ministarstvu obrane u blizini Toulousea kako bi tamo bio analiziran, kazao je izvor blizak istrazi.

 

  • Drugi izvor kazao je da je taj dio “istog tipa” kao i oni koji pripadaju Boeingu 777, ali da je potrebna daljnja istraga kako bi se utvrdilo je li on dio zrakoplova na letu MH370 Malaysian Airlinesa.

 

Zamjenik malezijskog ministra prometa izjavio je ranije u četvrtak da je “gotovo sigurno” da pronađeni komad izbačen na obalu La Reuniona na jugu Indijskog oceana pripada Boeingu 777 Malaysian Airlinesa koji je u ožujku 2014. nestao s 239 putnika i članova posade na letu MH370 iz Kuala Lumpura u Peking.

Od tada mu nema traga iako su poduzete intenzivne potrage u Indijskom ocenu i na zapadu Australije.

Njegov nestanak je jedna od najvećih zagonetki u povijesti civilnog zrakoplovstva.

“Gotovo je sigurno da je zakrilce (pronađeno u utorak) dio zrakoplova Boeinga 777. Naš glavni istražitelj rekao mi je to”, izjavio je zamjenik ministra prometa Abdul Aziz Kaprawi.

Komentiraj