Najmanje 28 ljudi, među kojima žene i djeca, ubijeno je u zračnim udarima na logor za raseljene osobe u sirijskoj pokrajini Idlibu nedaleko od turske granice u četvrtak, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Očekuje se da će broj mrtvih rasti jer ima puno teško ozlijeđenih, dodaje Opservatorij, a prenosi Reuters.

BBC javlja o desecima mrtvih u izbjegličkom logoru na području pod kontrolom pobunjenika u sjevernoj Siriji, pozivajući se na promatrače i očevice. Sukobi bjesne u dijelovim sjeverne Sirije unatoč dogovorenom privremenom primirju oko Alepa.

Snimke na društvenim mrežama prikazuju uništene šatore u logoru Kamounia nedaleko od Sarmade, koja se nalazi 30 kilometara zapadno od Alepa.

Prema nekim izvješćima, navodi BBC, napad su izvršili sirijski ili ruski borbeni zrakoplovi, ali to nije potvrđeno.

Zračni udar je izvršen dan nakon što je potvrđeno produženje primirja. Sirijska vojska i pobunjenici dogovorili su privremeno primirje oko grada Alepa nakon pritiska Sjedinjenih Država i Rusije. Sirijski režim je obznanio u srijedu da namjerava poštivati 48-satno primirje koje je je stupilo na snagu u četvrtak u Alepu.

Lokalni odbori za koordinaciju, mreža oporbenih aktivista, priopćili su da je ubijeno više od 30 ljudi, a da su deseci ranjeni u izbjegličkom logoru.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.