Koalicija je u studenome u zračnim napadima ubila visokog financijskog dužnosnika skupine Islamska država, Abu Salaha i još  dvojicu visokih džihadističkih dužnosnika, rekao je u četvrtak jedan američki vojni glasnogovornik.

“Abu Salah, ubijen krajem studenoga, bio je jedan od najvažnijih i najstručnijih financijskih dužnosnika skupine Islamska država”, rekao je pukovnik Steve Warren putem video-konferencije iz Bagdada.

Taj glasnogovornik je rekao da je Salah treći član financijske mreže IS kojeg su nedavno ubili.

Njegovim ubojstvom, kao i njegovih prethodnika, oslabljene su mogućnost koordiniranja financiranja te organizacije, objasnio je.

Koalicija je krajem studenoga također eliminirala jednog od dužnosnika IS zaduženog za iznudu novca od civilnog stanoništva, dodao je.

U istom razdoblju koalicija je također ubila jednog visokog dužnosnika skupine IS koji je koordinirao transfere informacija, osoba i oružja.

Koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država pokušava razoriti skupinu Islamska država eliminacijom visokih dužnosnika organizacije.

Za sada ih koalicija eliminira zračnim udarima, ali SAD su nedavno najavile da će u Iraku rasporediti jednu postrojbu specijalnih snaga, kadru uhititi ili ubiti te dužnosnike u Siriji, ili na licu mjesta skupiti informacije o novim metama.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.