U zračnim napadima na sirijski grad Raqqu u nedjelju je poginulo najmanje 32 militanta Islamske države, a ozlijeđeno je još najmanje 40, prenosi BBC. U nedjeljnim su napadima ciljane baze Islamske države na sjeveru, istoku i jugoistoku grada. Sirijski Opservatorij za ljudska prava navodi kako je napade provela koalicija predvođena SAD-om.

Raqqa je de-facto glavni grad Islamske države u Siriji. Rami Abdel Rahman, čelnik Opservatorija, rekao je kako je danas izvedeno najmanje 15 zračnih napada. Informacije o žrtvama stigle su iz samo jedne bolnice, a vjeruje se kako bi broj poginulih i ranjenih mogao biti i veći.

Koalicija predvođena SAD-om provodi zračne napade protiv Islamske države u Siriji od rujna 2014. godine. Koaliciji su se nedavno priključile Velika Britanija i Francuska. Njemačka je u petak također najavila podršku vojnih akcija protiv terorističke grupe u Siriji. Osim koalicije predvođene SAD-om, napade u Siriji provodi i Rusija, iako su naveliko kritizirani da više ciljalu pobunjeničke grupe, nego ciljeve Islamske države.

Komentiraj

FOTO:EPA/ECPAD
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.