Protupožarni zrakoplovi  iz vojarne u Zemuniku u utorak su, uz postojeća požarišta na Promini, Lišanima Ostrovičkim i Pristegu, upućena su na tri nova požarišta kod Biograda i Kistanja koja su se ponovno razbuktala, izvijestili su iz MORH-a.

Riječ je o požarištima u Vrani kod Biograda te požarištu na prostoru Kistanje-Đevrske u Šibensko-kninskoj županiji.

Također, dva Airtractora, koji su angažirana na požarištu Lišane Ostrovičke, sudjeluju i u gašenju požara  u Popovićima kod Benkovca.

Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika Hrvatske kopnene vojske i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca.

U pripravnosti su za angažman na terenu  189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i splitskoj Lori. Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ds
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.