Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u srijedu su gasile požar kod Splita te na drugim požarištima.

Tako su dva kanadera CL-415 najprije sudjelovala u gašenju požara kod Raslina, u blizini Šibenika, a zatim na predjelu Kozjak-Turići kod Knina.

Od početka protupožarne sezone 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz Vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika sudjelovale su u gašenju 104 požara (39 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Ostvarile su oko 850 sati naleta, pri čemu su izbacile oko 26.500 tona vode te prevezle 193  vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP / dk
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.