Međunarodni aerodrom u Atlanti, kojim godišnje prođe više putnika nego bilo kojom drugom svjetskim zračnom lukom, zabilježio je 100-milijuntog putnika od početka godine, što dosad nije uspjelo niti jednoj zračnoj luci u svijetu, potvrdili su dužnosnici Hartsfield-Jackson Atlanta International Airporta.

Kada je u nedjelju, tijekom jednog od najprometnijih dana u godini, putnik Larry Kendrick doletio iz Gulfporta, Mississippi, osvojio je nekoliko nagrada: dvije povratne karte za destinaciju po njegovom izboru, 500 dolara i Nissan Altimu.

Službenici zračne luke i predstavnici grada istaknuli su kako je to prvi puta kako je aerodrom u Atlanti dosegao 100 milijuna putnika u samo jednoj godini.
“Danas uzlazimo u  povijest zrakoplovne industrije” rekao je okupljenima gradonačelnik Atlante, Kasim Reed.
Hartsfield-Jackson više od 15 godina nosi titulu najprometnijeg svjetskog aerodroma po broju prevezenih putnika. Njime je lani prošlo 96 milijuna ljudi, istaknulo je vodstvo te zračne luke.
Uz Atlantu, i zračne luke u Los Angelesu, Chicagu i Dallas-Fort Worthu ušle su u top 10 najposjećenijih zračnih luka po broju prevezenih putnika u svijetu.

Komentiraj