Premijer Zoran Milanović gostovao je u utorak u Dnevniku HRT-a, gdje se žestoko obrušio na predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, nazvavši ga ‘političkom kukavicom’. Milanović je, komentirajući jučerašnju izjavu Karamarka kako se zalaže za crnogordko rješenje problema sa švicarcima, rekao kako je Karamarko agent banaka u Hrvatskoj.

“Nemam mržnju prema Crnoj Gori, za razliku od mnogih njegovih, ali Hrvatska i Cena Gora nisu uste. Crna Gora je mala država i nije u Europskoj uniji, dok je Hrvatska veća država i mu to možemo i moramo napraviti jer radimo za građane. Kad se banke budu žalile, i vjerujte da neće žaliti novaca da naprave štetu bilo kojoj hrvatskoj vladi, onda barem znamo tko će biti njihov agent u Hrvatskoj. Dakle, Karamarko”, poručio je Milanović.

Do problema sa švicarcima, kaže Milanović, došlo je zbog kukavičluka i inercije vlade u kojoj je bio i Karamarko. “Nisu radili ništa. To je bio posao Vlade i Sabora. Mi smo to rješavali u koracima”, dodaje.

Predsjedniku HDZ-a zamjerio je i što ne zna engleski jezik. “To je općepoznata činjenica i nije nikakva sramota. Ima i u mojoj obitelji onih koji ne govore engleski jezik, koji čak imaju završene i fakultete, ali – oni ne žele biti hrvatski premijeri”, kaže Milanović.

Karamarko je jučer rekao kako je Milanoviću zabio već 20 koševa, te kako će mu zakucati i posljednji koš za ‘konačan poraz’, Milanović na to kaže kako je Karamarko stariji od njega te kako nije primjetio da je sportski tip. Na izjavu predsjednika HDZ-a da je s njim spreman i na ulični obračun Milanović kaže da ne zna što bi na to odgovorio.

“To su očito duboke frustracije i kompleksi”, kazao je.

Danas je potpisan koalicijski sporazum, a u njemu se nije našao IDS. “To nije vrijedno spomena. Čekali smo neko vrijeme, a oni će odlučuiti naknadno. Prema svemu sudeći, nakon izbora ćemo biti zajedno. Šteta, jer su oni zaslužni za mnoge stvari koje se sada događaju. Mi smo za Istru stvarno puno davali i ulagali, jako smo držali do toga, ali IDS se mora dogovoriti unutar sebe što želi”, poručio je Milanović.

U koalicijskom sporazumu nalaze se i A-HSS te Zagorska stranka. “Oni su došli k nama i mi smo ih vrlo rado primili. Prepoznali su rezultate, a ta suradnja je dobra i na lokalnoj razini”, kaže. O mogućoj suradnji s Mirelom Holy, Radimirom Čačićem i Ivom Josipovićem nije želio komentirati. O tome će, zaključuje, nakon izbora.

Komentiraj