Ruski sportski par Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov osvojili su zlato na 48. Zlatnoj pirueti Zagreba.

Treći par Europe imao je najbolji kratki program, no ne i današnji slobodni (2. ocjena), no svejedno su ukupni pobjednici sa 192,22 boda. Klizali su na Chopinov Nocturne, Prelude i Revolutionary Etude i iza sebe ostavili sunarodnjake Kristinu Astahovu i Alekseja Rogonova (183,88) koji nisu uspjeli obraniti prošlogodišnju pobjedu. Brončani su Amerikanci, Tarah Kayne i Daniel O’Shea koji su imali najbolji slobodni program i sa šestog mjesta skočili na postolje (174,96).
Hrvatski par Lana Petranović i Michael Lueck završili su kao 10. popravivši se za jedno mjesto (106,94).
“Odlično je bilo nastupiti pred zagrebačkom publikom i ponosna sam što smo baš ovdje ostvarili osobni rekord. Mi zajedno kližemo tek šest mjeseci i tek sada je pred nama pravi posao. U veljači ćemo se pokušati izboriti za nastup na Svjetskom prvenstvu,” rekla je Lana Petranović.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.