Argentinski nogometaš Lionel Messi u ponedjeljak je po peti put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta protekle godine. Njega su, ispred Cristiana Ronalda i Neymara, izabrali kapetani reprezentacija, izbornici i novinari.

Messi je dobio 41.33% glasova, Ronaldo, inače prošlogodišnji pobjednik, dobio je 27.76%, a Neymar 7.86%.

FIFA je objavila i kompletan ispis glasovanja, iz kojeg je vidljivo kako ni Messi ni Ronaldo nisu glasali jedan za drugoga. Obojica su svoje glasove dala suigračima iz klubova – Argentinac Luisu Suarezu, Neymaru i Andresu iniesti, a Portugalac Karimu Benzemu, Jamesu Rodriguezu i Garethu Baleu.

Jedini Hrvat koji je dobio dva glasa u izboru je Ivan Rakitić. Njemu su po jedan bod dali Neymar i izbornik reprezentacije Libanona Miodrag Radulović. Hrvatski kapetan Darijo Srna svoje je glasove dao Leu Messiju (5), Cristianu Ronaldu (3) u Thomasu Mülleru. Hrvatski izbornik Ante Čačić pet je bodova dao Messiju, tri Ronaldu, a jedan Zlatanu Ibrahimoviću. Novinar Zdravko svoje je glasove dao trojici ‘na podiju’ – Messiju pet, Ronaldu tri, a Neymaru jedan.

Komentiraj