EPA/MAJA SUSLIN

Napadač švedske reprezentacije i Paris Saint Germainea Zlatan Ibrahimovič proglašen je rekordni deseti put najboljim švedskim nogometašem.

Ibrahimovič je najbolji strijelac u povijesti švedskog nogometa, a postao je i najbolji strijelac svih vremena svog trenutačnog kluba Paris Saint Germaina. Nagradu kao najbolji nogkmetaš primio je na svečanosti održanoj u ponedjeljak u Stockholmu, a uručio mu je bivši portugalski nogometaš Luis Figo. Ovo je Ibrahimoviču deveta Zlatna lopta zaredom i deseta od 2005. Jedini koji je prekinuo Ibrahimovičev niz i to na samom početku 2006. bio je Fredrik Ljungberg.

“Prošle sam godine obećao da ću doći ovjde i ove godine uzeti svoju desetu Zlatnu loptu. Ne znam mogu li to obećati za iduću godinu”, izjavio je Ibrahimovič.

On jedan od 23 nogometaša koji su nominirani za FIFA-inu Zlatnu loptu koja se dodjeluje svake godine najboljem svjetskom nogometašu. Uži izbor kandidata za FIFA-inu Zlatnu loptu bit će objavljen 30. studenog, a dodjela će biti u Zuerichu 11. siječnja

 

Komentiraj

FOTO:EPA/MAJA SUSLIN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.