U zagrebačkom naselju Remete u Ulici Gorice sedam urbanih vila nije evidentirano u gradskoj megatvrtki Holdingu, odnosno, nije uvršteno u sustav naplate komunalnih računa.

Među stanarima koji godinama ne plaćaju dio režija je i ministar obrane Ante Kotromanović koji je prije četiri godine u toj ulici kupio stan veličine 90 kvadrata. Kotromanović je jučer otišao u podružnicu Čistoća u Radničkoj da dozna kako riješiti problem, ali bez uspjeha, piše Jutarnji list. Tamo su mu objasnili su mu da je prava adresa za to Vukovarska ulica gdje se nalazi Zagrebački holding.

– Ni vlasnici vila, ni investitor nam nisu dostavili podatke koji se sukladno zakonu trebaju dostaviti u roku od 15 dana od dana nastanka promjene – odgovorili su Jutarnjem listu iz Holdinga te istaknuli da su jučer izdali nalog da se žurno utvrdi stanje te zaduže vlasnici nekretnina.

– Od 2011. , kada je kupljen stan, imaju dugovanje za pričuvu, komunalnu naknadu i odvoz smeća. Procijenjeno je da bi za te režije plaćali oko 400 kuna mjesečno, što znači da do danas duguju oko 19 tisuća kuna. Taj će iznos retroaktivno podmiriti – kažu u Holdingu.

– Sve obveze redovno podmirujem, pa tako i račune za struju, vodu, plin, tv… Svi ti računi redovno stižu na adresu na kojoj sam i prijavljen, kao i ostalim stanarima i za njih nije bila potrebna nikakva dodatna prijava – rekao je Kotromanović za Novu TV.

Komentiraj