Predstavnici stranke Živi zid u subotu su na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića dijelili hranu građanima želeći, kako su istaknuli, poručiti da treba ukinuti ili smanjiti PDV na hranu jer je domaća poljoprivreda u velikim problemima.

 Želimo i potaknuti ljude da se okrenu poljoprivredi i da se okrenu nekim novim kulturama, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić dodavši da se dijeli grah s tofuom i kivi.

 Što se tiče PDV-a na hranu, smatramo da ga treba ukinuti tj. staviti na nula posto poput nekih europskih zemalja, kazao je. Većina europskih zemalja nema tako visok PDV na hranu ili je vrlo nizak, poput Irske od pet posto ili osam posto, kao u nekim drugim zemljama, naglasio je. To bi svakako otvorilo prostor da padnu cijene hrane, rekao je.
 Najavio je kako će Živi zid s ljepšim vremenom nastaviti sa sličnim akcijama podjele, kako je kazao, sukladno svojim mogućnostima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.