Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije, dok su u ostatku zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše, javlja jutros Hrvatski autoklub. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Otvorena je autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba, nakon uklanjanja teretnog vozila.

Zbog očevida prometne nezgode zatvorena je državna cesta DC5 u Omanovcu. Obilazak regulira policija.

 

  • Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC43 u Šemovcima, ulica Šime Pandura, vozi se jednim trakom, naizmjence.

 

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja (Karlovac) i Gračaca.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta D54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) od Senja do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na dionici autoceste A1 između vijadukta Baričevići i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra.

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama (osim ako nije drugačije prometnim znakom uređeno) mogu voziti autocestom A1 do čvora Žuta Lokva, državnom cestom preko Vratnika (DC23) do Senja i dalje Jadranskom magistralom prema Rijeci (DC8).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

– u Gorskom kotaru: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo 1, DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica-Rijeka, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin-Josipdol-Kuselj, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar; DC501Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

– u Lici i središnjoj Hrvatskoj (Zagrebačka i Karlovačka županija): DC1 Zagorje-Gračac, DC6 Vojišnica-Glina-Dvor-GP Dvor, DC23 Donje Dubrave-Kapela, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, DC31 Velika Gorica-Pokupsko-Glina, DC36 Šišljavić-Pokupsko- Žažina-Sisak-čvor Popovača, DC307 Gubaševo-Oroslavje-Marija Bistrica., DC6 Vojišnica-Glina-GP Dvor, DC30 Velika Kosnica-Petrinja-GP Hrvatska Kostajnica, DC31 Pokupsko-Glina, DC36 Karlovac-Šišljavić, DC36 Pokupsko-Žažina-Sisak-čvor Popovača, DC37 Sisak-Petrinja-Glina, DC45 Rogoža-čvor Kutina, DC47 Trokut-Hrvatska Dubica-Dvor, DC224 Mošćenica-Sunja-Panjani, DC312 DC47-Novska.

Zbog snijega i vjetra zatvorena je Sljemenska cesta sa zagrebačke strane od Blizneca do vrha, a zimski su uvjeti na ŽC2219 Sljemenskoj cesti (sa zagorske strane) od Doma obrtnika (8. km) prema vrhu. Od podnožja (Pila) do 8. km (Dom obrtnika) cesta je prohodna za sva vozila.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija: Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna od 3.3.2016. mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj