U edukativno-zabavnom programu koji će se u povodu Međunarodnog dana zaštite životinja održati u subotu (07.10.) na zagrebačkom Bundeku, sudjelovat će Zoološki vrt grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Program će trajati od 10 do 18 sati, a ovogodišnja mu je tema ‘Divlje životinje u gradu’.

Subotnji program naslanja se na veliku ovogodišnju kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima ‘Divlji život grada – u suživotu s divljim životinjama’ koju su Grad Zagreb i Sklonište iz Dumovca pokrenuli u suradnji s Prijateljima životinja.

Naime, urbane sredine se naslanjaju na prirodu i oplemenjuju zelenim oazama pa se u njima mogu susresti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja. Među njima su lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice.

U Zagrebu živi i velik broj ptica – od golubova i vrabaca, svraka i vrana do divljih pataka i labudova. Kako da njihov suživot s divljim životinjama bude što bolji, građane će na Bundeku educirati djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Tradicionalno će se organizirati i revija udomljenih pasa. U 11 sati će, svojedobno napušteni, a danas sretno udomljeni psi ponosno prošetati pistom. Tom se revijom želi pokazati koliko svaki pas blista u društvu svog najboljeg prijatelja. Sudionici revije sudjelovat će i u tomboli, a donacijama će pomoći psima koji čekaju novi dom.

U edukativnom kutku Zoološkog vrta grada Zagreba na Bundeku nalazit će se ploče u obliku nekih životinjskih stanovnika grada: lisice, sove, zmije i vrane o kojima su edukatori Vrta pripremili posebno zanimljive priče za najmlađe posjetitelje.

Predstavit će se i projekt Zelene mreže čiji je cilj očuvanje lokalne biološke raznolikosti. Zbog toga će svi zainteresirani moći naučiti kako izraditi hranilice i hotele za kukce, a riječi će biti i o problemu udaranja ptica o staklene površine te kako to spriječiti.

Dan kasnije, u nedjelju, svoj edukativni program s Bundeka edukatori će prenijeti u Zoološki vrt i tu vas očekuju identične radionice i interaktivna predavanja od 11 do 16 sati.

http://zoo.hr/zelena-mreza-bioloske-raznolikosti

http://zoo.hr/stranica/istrazivanje/siguran-let

http://zoo.hr/siguran-let#overlay-context=vratimo-divljinu

Komentiraj