U subotu je u Andriji na jugu Italije pokopano 13 od 23 poginulih u željezničkoj nesreći koja se u utorak dogodila u blizini toga mjesta, a pogrebu je prisustvovao i talijanski predsjednik Sergio Mattarella.

Tisuće ljudi okupile su se u sportskoj dvorani u malome mjestu u Apuliji kako bi, zajedno s članovima obitelji žrtava odali počast poginulima u jednoj najtežih željezničkih nesreći u Italiji posljednjih godina.

Obitelji preostalih 10 žrtava nisu željele sudjelovati u zajedničkom pogrebu.

U sudaru dvaju vlakova koji su se u utorak frontalno sudarili na jugu Italije pri velikoj brzini smrtno su stradale 23 osobe, a 52 su ozlijeđene. Dvadesetak ih je još uvijek u vrlo teškom stanju.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je u jednom trenutku o 27 mrtvih, ali je u srijedu smanjila broj žrtava na 23.

Po prvim indicijama uzrok nesreće bila je ljudska pogreška.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.