Koordinacija udruga veterana ratnih postrojba grada Splita i županije traži da se ministar obrane Ante Kotromanović, koji je izjavio da se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponaša kao domobran, ispriča roditeljima poginulih hrvatskih domobrana, njihovoj djeci, suprugama i svim obiteljima koje poštuju Hrvatsku vojsku i Domovinski rat.

 Ministar Kotromanović ocijenio je u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji da Karamarko nema hrabrosti izaći na sučeljavanje s Milanovićem te da to smatra domobranskim pristupom.
 Predsjednik Udruge veterana 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Ivica Bubić rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu da je takva Kotromanovićeva usporedba izazvala veliko nezadovoljstvo braniteljske populacije, a posebno pripadnika domobranskih postrojba HV-a, regularnih postrojba Oružanih snaga u Domovinskom ratu i stradalnika Domovinskog rata.

“Zaboravlja ministar da je i on zapovijedao domobranskim postrojbama gdje su hrvatski domobrani i njegovi Sinjani iz 126. domobranske pukovnije posebno probijali neprijatelja u operacijama Peruča, Zima ’94., Ljeto ’95., Oluja, Maestral, Južni potez i na svim bojišnicama diljem Hrvatske”, rekao je Bubić.

 Podsjetio je da je o pobjedama domobranskih postrojba govorio pokojni predsjednik Franjo Tuđman te generali Janko Bobetko i Zvonimir Červenko.

 Bubić je rekao  kako je trebalo manje gledati lažne jugoslavenske filmove i lažnu publikaciju o hrvatskim domobranima te da je Kotromanović preskočio slavne bitke i operacije gdje je hrvatsko domobranstvo u Prvome i Drugome svjetskom ratu pokazalo svoje junaštvo i hrabrost.
Pozvao je kandidate na izbornim listama za Sabor pozvao da vode računa o poštovanju i dignitetu Domovinskog rata te Deklaracije o Domovinskom ratu koju je donio Sabor za koji su se kandidirali.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.